Tocmai ascultam un post de radio in care spuneau ca trăim cea mai frumoasa perioada a anului, cea a sarbatorilor de Craciun, buuun pana aici. Peste cateva minute anuntau ca undeva s-a descoperit carne infestata cu Trichinella Spiralis, apoi vad un titlu in ziar  „Ce boli iti aduce Bradul de Craciun”.

Pana veți citi tot articolul (binenteles daca aveti rabdare) , eu va recomand acest model de brad…  Image

mult mai vesel si mai sanatos pentru ca, de aici tocmai am aflat următoarele:

 

Ce boli iti aduce Bradul de Craciun

Image

 

Bradul natural prezinta pe crengutele sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt ciupercile, in special mucegaiurile.

Un raport prezentat de Colegiul Americam de Alergii, Astm si Boli Imunologice arata ca sporii de mucegai in camerele cu brazi de Craciun au o concentratie pe metru cub de aer mult crescuta fata de aerul dintr-o camera obisnuita, chiar si din baie, relateaza buzzle.com

Mucegaiurile sunt periculoase in special pentru caile respiratorii. Studiile din ultimii ani demosntreaza ca brazii de Craciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea in fata racelilor, faciliteaza sinuzitele si alte afectiuni din sfera ORL.

De asemenea, multi brazi provin din paduri special plantate pentru vanzare, astfel ca acesti brazi sunt stropiti cu tot felule de substante toxice si pot contine pesticide pe care producatorii le folosesc pentru a stimula cresterea brazilor.

 

Ce recomanda specialistii privind brazii naturali

Image

 

Brazii Naturali de Craciun sunt recomandati in cazul celor care nu prezinta alergii (fiind mai putin periculosi pentru  sanatate ca brazii artificiali) DOAR daca spalam bradul inainte de a-l impodobi. Dupa incheierea sarbatorilor de iarna este indicat sa aruncati bradul, sa nu il pastrati in casa pana se usuca.

 

Bradul artificial – pericole pentru Sanatate

Image

Nici bradul artificial nu reprezinta o alternativa mai buna, desi medicii il recomanda pacientilor alergici.

Bradul artificial se pare ca este cancerigen, sustine Mike Schade , reprezentant al Centrului de Sanatate, Mediu si Justitie SUA – conform buzzle.com.

Majoritatea brazilor artificiali de Craciun contin plumb , un meterial foarte toxic pentru organismul uman. De asemenea studiile arata ca materialele plastice din acesti brazi sunt deosebit de toxice chiar si la atingere, astfel ca unele etichete ale brazilor artificiali avertizeaza sa ne spalam pe maini dupa montarea acestora si de asemenea interzic copiilor sa se joace cu elementele bradului.

SĂRBĂTORI FERICITE!!!